تبلیغات
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه - هشدار کارشناس بیماری های معاونت بهداشتی

اسلایدر

به وب سایت روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه خوش آمدید

هشدار کارشناس بیماری های معاونت بهداشتی

همزمان با آغاز هفته ملی بیماریهای مشترک انسان ودام تیر13 لغایت 20 تیر ماه جواد علی نژاد کارشناس  بیماری ها معاونت بهداشتی تربت حیدریه در گفتگو با روابط عمومی دانشگاه با بیان این موضوع که عدم آگاهی جامعه از روش های پیشگیری ، وجود مخازن متعدد در حیوانات و وجود بندپایان ناقل برای برخی از آنها ، كنترل این  نوع بیماریها را مشكل می سازد و جزو مشکلات بهداشتی ما می باشد افزود :به گزارش سازمان بهداشت جهانی از میان 1709 عامل شناخته شده بیماری زا 832 عامل معادل 47% از حیوانات به انسان منتقل می شوند .

وی ادامه داد:درمان موثری برای برخی از بیماری های مشترك انسان و دام نظیر هاری وجود ندارد و گروهی از بیماری های مشترك سبب ایجاد ضرر و زیان اقتصادی شدید به انسان ها می شوند همچنین  كنترل بیماری های مشترك انسان و دام مشكل و نیازمند همكاری تمام سازمانها در كنترل  آنها می باشد و متاسفانه برخی از بیماری های مشترك انسان و دام در حال افزایش می باشند.

 

جواد علی نژاد تصریح کرد:بیماریهای زئونوز شایع در جمعیت تحت پوشش دانشگاه تب مالت، تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، حیوان گزیدگی و سالک می باشد که برنامه ریزی های لازم جهت پیشگیری و کنترل هرچه بیشتر آن صورت گرفته ودر حال انجام می باشد .

        وی  افزایش آگاهی مردم از راههای ورود میکروب تب مالت به بدن-همکاری با سازمان دامپزشکی در واکسیناسیون مناسب دام ها--شستشوی صحیح دست ها (باآب وصابون ) پس از تماس با دام -استفاده از لباس کار، کفش مخصوص، دستکش و ماسک برای دامداران --استفاده از دستکش برای پاک کرد و قطعه قطعه کردن گوشت-استفاده از شیر و لبنیات (ماست وپنیر )پاستوریزه -استفاده از بستنی های پاستوریزه -جوشاندن مناسب شیر محلی  قبل از مصرف  را از راههای پیشگیری از ابتلاء به بیماری تب مالت عنوان داشت ودرخصوص استفاده از شیر محلی اظهار داشت : میکروب تب مالت دراثر حرارت مناسب ازبین می رود

پس شیر محلی راقبل از مصرف باید جوشاند توجه به این نکته لازم است که : جوشاندن به این معنی که شیر بعد از رسیدن به نقطه جوش 3تا 5 دقیقه در حال غل زدن بجوشد و درحل جوشیدن هم زده شودکه تقریبا معادل فرستادن 60صلوات است.

هم چنین برای تهیه پنیر خانگی  بهتر است از شیر جوشیده شده استفاده شود در غیر اینصورت اگر ازشیر خام برای تهیه پنیر استفاده می شود باید پنیر تولید شده را به مدت حداقل 3ماه در آب نمک 17 درصدگذاشت وبعدا" به مصرف برسد (از حل کردن 170 گرم نمک در یک لیتر آب نمک 17 تولید میشود)

 


یکشنبه 13 تیر 1395
12:39 ب.ظ
روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه